Perheelle, jonka lapsi aloittaa yksityisessä päiväkodissa

Lastenlandia tarjoaa pienet yksiköt ja lapsiryhmät, ammattitaitoisen henkilökunnan sekä monipuolista, laadukasta touhua ja tekemistä sekä iloa arjessa oppimiseen.

 

Asiakasmaksu
Asiakasmaksuihin voit hakea Jyväskylän kaupungin myöntämän palvelusetelin tai vaihtoehtoisesti Kelalta yksityisen hoidon tukea. Lastenlandiassa perheelle jäävä asiakasmaksu on aina sama kuin kunnallisessa päivähoidossa. Kaupungin määrittelemän asiakasmaksun sekä palvelusetelin suuruus määräytyy hoidon tarpeen, perheen koon sekä tulojen perustella. Lue lisää hoitomaksuista Jyväskylän kaupungin sivuilta.

Palvelusopimus
Palvelusopimus tehdään, kun lapselle on myönnetty varhaiskasvatushoitopaikka sekä palveluseteli. Palvelusopimus tehdään kirjallisena yhdessä molempien osapuolten kesken. Palvelusopimuksessa sovitaan muun muassa hoitomaksuista, hoitoajoista, loma-ajoista sekä varahoidosta.


Hoitoaika 

Lapsen hoitoaika määritellään vanhemman työn, opiskelun tai muun hoidon tarpeen mukaisesti. Lapsella voi olla joko vakituinen hoitoaika tai vanhempi voi ilmoittaa muuttuvat hoitoajat lomakkeella etukäteen. Hoitoaika määritellään siten, että vanhemmat ehtivät hakea lapsensa keleistä riippumatta sovittuun aikaan mennessä.

Ruokailu
Lastenlandian päiväkodissa tarjotaan aamupala, lounas ja välipala. Päiväkodissa valmistetaan monipuolista ja maittavaa kotiruokaa tuoreista raaka-aineista. Kaikki ruoat valmistetaan omassa keittiössä. Ruokaillessa paitsi saamme mahamme täyteen myös opimme ruokatapoja, toisten huomioon ottamista, rauhallisen ruokailun kulttuurin sekä yhteisten keskustelujen arvostusta. Laadukkaat, terveelliset ja monipuoliset ateriat ja välipalat edistävät lasten hyvinvointia ja terveyttä. Ruokalistat suunnittelee ryhmän aikuiset lapsia ja heidän vanhempiaan kuunnellen. Ruokailu perustuu Varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksiin.

Lepo
Päivittäinen lepohetki on tärkeä jaksamisen kannalta. Päiväkodissa kaikki lapset joko nukkuvat tai viettävät hiljaisen hetken ikä ja tottumukset huomioon ottaen.

 

Lelut ja leikit

Päiväkodissa on leluja eri ikäisille lapsille. Omien lelujen ja urheiluvälineiden tuomisesta sovitaan erikseen hoitajan kanssa. Mikäli leluja tuodaan hoitoon ne ovat muidenkin hoitolasten käytettävissä (lukuun ottamatta lapsen henkilökohtaisia ns. unileluja). 


Hoitokassi

Yleensä hoitokassi tuodaan hoitoon aamulla ja viedään kotiin illalla huollettavaksi. 


Hoitokassi sisältää: 

• koko vaihtovaatekerran

• henkilökohtaiset tavarat esim. vaipat, rasvat

• helle-, villa- ja/tai kuravaatteet 


Hoitajat lähettävät päivittäin pyykkiin likaantuneet vaatteet, joiden tilalle tuodaan seuraavana aamuna vastaavat vaatteet. 
 

Hoidossa
Hoitosuhteen hyvän alkamisen vuoksi on tärkeää, että päivähoitoon tuleva lapsi ja vanhemmat tutustuvat ennakkoon päiväkotiin. Hoitopaikan tutustumiseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Kun olette tutustuneet hoitopaikkaan, jätäthän lapsesi hyvillä mielin hoitajan hoivaan. Alun eroitkut kuuluvat hoidon alkuvaiheeseen. Lapsi lopettaa itkun yleensä jo heti ulko-oven sulkeuduttua. Lapselle on tärkeää, että sanotaan ”Hei, hei. Nähdään illalla”. Hoitoaikojen noudattaminen on myös lapsen kannalta tärkeätä. Ilmoitathan aina, jos tulee muutoksia tai myöhästymisiä. 

Yhteistyö perheiden kanssa on muutakin kuin hoitosopimuksen allekirjoittaminen. Pidämme tärkeänä päivittäisiä juttutuokioita, jolloin molemmat osapuolet saavat tietoa päivän tapahtumista, jotka saattavat vaikuttaa lapsen käyttäytymiseen illalla kotona. Rauhoitathan kännykkäliikenteen lasta tuodessasi ja hoidosta hakiessasi. Lisäksi hoitaja käy vanhempien kanssa hoito- ja kasvatuskeskustelun, jossa pohjana käytetään koko Jyväskylän päivähoidossa käytössä olevaa lomaketta. Keskustelun perusteella laaditaan lapsen yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma.

Päiväkodilla järjestetään ajoittain myös vanhempainiltoja, jonne toivomme osallistujaa jokaisesta perheestä. Vanhempainilloissa käydään läpi ajankohtaisia asioita ja vaihdetaan ajatuksia.

Tervetuloa Lastenlandiaan!